Filtrera
Stäng

Bankstick/Nappalarm

Bankstick är namnet på den ”pinne” man sätter i marken som stöd för spöt, en spöhållare med andra ord. Själva banksticken har en standardgänga där du väljer vilken modell av klyka du vill använda. Kallas den buttgrip är den enbart avsedd på spöts bakre parti (butt). Klykan fram finns i flera varianter. V-klykan med sin skåra för själva linan är en populär modell som passar som stöd strax framför rullen, U-formade passar bäst till spöts butt. Bankstick finns i både fast längd som teleskopisk justerbar. Bankstick används även till keepnet, den fångstsump du förvarar fångad fisk i. 

Nappalarm används ofta till karp, sutare och braxen. Vanligt är att man specimenmetar med två eller tre spön. Till detta finns det kit med nappalarm och mottagare där själva nappalarmet larmar i sig med ljus och ljudsignaler. Mottagaren gör att du kan exempelvis vara en bit från dina spön men ändå få indikation när det nappar. Larmen har som regel olika färger på olika larm, något du ser på själva mottagaren (handkontrollen). Samma färg som larmet avger ser du på mottagaren. Nu vet du vilket spö det nappar på. Perfekt när du metar i mörker. Men fungerar givetvis även i fullt dagsljus.

Beställ dina banksticks och nappalarm av oss online - enkelt & smidigt

EL-GE Sportfiske erbjuder snabba leveranser, omfattande garantier och bra priser!

Visa som Rutnät Lista
Sortering
Visa per sida

Skills Digid

Tre stycken digitala och lättanvända nappalarm och en sändare från Skills. Nappalarmen har standard gängor för t.ex banksticks. Bruksanvisning på engelska medföljer. Allt detta levereras i smidig liten väska.
1.499,00 kr 1.349,00 kr

Mikado U-Klyka Grön

En U-klyka med standardgänga vilket passar de flesta banksticks. U-formade passar bäst som bakre klycka. Lämplig för alla typer av bottenmete!
35,00 kr 29,00 kr

Darts Bankstick 75cm

Lätta banksticks av aluminiumrör med standardgänga i mässing.
85,00 kr 79,00 kr

Darts U-Klyka

En U-klyka med standardgänga vilket passar de flesta banksticks. U-formade passar bäst som bakre klycka. Lämplig för alla typer av bottenmete!
55,00 kr 49,00 kr

Mikado V-Klyka Grön

En V-klyka med standardgänga vilket passar de flesta banksticks. V-klykan har en skåra i botten där linan kan löpa fritt utan att skava mot kanterna. Lämplig för alla typer av bottenmete!
35,00 kr 29,00 kr