Filtrera
Stäng
RSS

Blogginlägg '2019' 'september'

Krok till plattfiskmete | Fiskeprofessorn

Konsten att välja rätt krok till specifik fiskemetod varierar väldigt mycket. Precis, det är en av anledningarna att utbudet är såpass stort. En krok som egentligen är en flugkrok för saltvattensfiske är Ahrex SA250 Shrimp.

Steelhead & Flor de Cana | Punkarn

Flor de cana! Äntligen, säljs inte i Sverige (vad jag vet). Denna rom dracks det rejält av då jag reste själv i Nicaragua för 12 år sedan och fiskafe bonefish, jag har sedan dess letat och velat ha en flaska (för minnenas skull). Idag var jag på väg att köpa en Captain Morgan här i Kannada men vänder mig om och får då syn på Flor de cana (som är ifrån Nicaragua) och blir rejält uppspelt, 12 år sedan jag avslutade mina bonefishpass med denna dryck.

Havsöringsrapport | Albin

Här kommer en rapport från en afterworktur med vår teamfioskare Albin i sin jakt efter havsöringen. Perfekt tempartur i vattnet nu och bra drag i öringen så missa inte slutklämmen på säsongen!

Nordic Skagit Heads i lager! | Punkarn

Detta är sjukt spännande, vi har nu fått in NSH (Nordic Skagit Heads). Skagit klumpar som är något längre och har längre front tapering och kommer i naturliga diskreta färger. Linor av skandinaver för skandinaviska förhållanden. "Sustained anchor" eller "touch and go" eller hybrid Skagit/Scandi du gör som du vill men får anpassa vikten därefter. Dessa linor kommer i Flyt, F/S1 och Full intermediate, på dessa monterar man sedan en (loop to loop) poly/versi/MOV/IMOV eller T-ips på. Detta är skagit linor som kombinerar de bästa av två världar.

Ahrex SA280 Minnow, ny krok! | Punkarn

Snart är de nya saltvatten krokarna ifrån Ahrex här, för vårat fiske här hemma så är förmodligen SA220 (streamer) och SA250 (shrimp) mest relevant för den som ville ha en kraftigare krok till sina havsöringsflugor, även om ändamålet med kroken kanske mer är Bonefish och liknande.

Havsöringsrapport | Alexandersson

Grymt fiske nu efter underbart utfärgade handskar. Hot orange färgade flugor gör fisken skogstokig.

After Work med vår Teamfiskare Sead Behram

"Lilla Edet resultat ... efter en lång arbetsdag är det rätt skönt med att koppla av med att drilla en höstlax tagen med en flyt sjunk 3 lina och tålamod"

DC-Lures till havsöringen | Fiskeprofessorn

Till och med den sista september är havsöring lovlig att fiska efter. Passa på att uppleva höstfisket nu när fisken är i toppkondition gentemot vårens ofta slanka individer. Just DC-Lures (Danish Custom Lures) är helt grymma inline-beten som vid spinnstopp roterar 360 grader ut i sidled. Detta triggar havsöringen till hugg.

Tjejmetet | Thea

Jag anlände en timme innan tävlingsstarten och upptäckte tyvärr att tävlingsområdet inte sträckte sig så långt som jag hade hoppats på då mina bästa meteställen låg utanför tävlingssträckan. Efter några om och men bestämde jag mig för att satsa på att fiska så långt in i kanalen som möjligt för att sedan fiska mig tillbaka mot startplatsen.