Filtrera
Stäng

Köpvillkor

Är det något du undrar över gällande våra villkor når du oss enklast på info@el-ge.se

1. Köp

Vid beställning träffas avtal om köp först när el-ge.se bekräftat beställningen genom en orderbekräftelse. En orderbekräftelse skickas senast 24 timmar efter att beställning mottagits av el-ge.se. Om leveranstid ändras i beställningen kommer kunden att meddelas om detta snarast möjligt. För att handla hos oss måste du vara 18 år och el-ge.se måste kunna fastställa kundens bostadsadress.  Är du under 18 år måste beställning och betalning göras av målsman.

2. Priser

I priserna ingår moms med 25 % för beställningar inom EU. Vi reserverar oss för felskrivningar och uppenbart felaktigt satta priser. Skulle priset ändras har kunden rätt att utan kostnad häva köpet. Vid beställning via webshopen gäller de priser som anges på webshopen. Priserna inkluderar inte betalnings- och fraktavgifter, som anges separat.

3. Fraktkostnad

En fraktkostnad om 70 kr tillkommer inom Sverige vid köp under 500 kr om ingenting annat anges.

4. Betalningsalternativ/betalningsvillkor

4.1 Faktura (endast inom Sverige)
Avgiften för att betala mot faktura är 0 kronor. Vi använder Klarna för faktura och du hittar deras villkor här: http://www.klarna.com/sv/privat
Betalningsvillkor: Vid fakturabetalning gäller 14 dagar från det att varan skickats.  Det är Klarnas betalningsvillkor som gäller och du hittar dem här: Klarna faktura

4.2 Kortbetalning
Vi använder DIBS och Klarna för säkra kortbetalningar. Läs mer om DIBS här: http://www.dibs.se/
Läs mer om Klarna här: http://www.klarna.com/sv/privat.

4.3 Direktbetalning via internetbank.
Betalning via banken sker genom Klarna. Läs mer om Klarna här: http://www.klarna.com/sv/privat


5. Leveranser

Beställningar som görs före klockan 16.00 på helgfri vardag behandlas samma dag och levereras normalt inom 1-3 dagar inom Sverige. Vi reserverar oss för att samtliga lagervaror blir slutsålda innan vi hinner uppdatera hemsidan, och då upplyser vi kunderna om den beräknade leveranstiden. Kunden har alltid rätt att häva köp utan kostnad om inte varan finns i lager. Paketen levereras av Schenker eller annan transportör till utlämningsställe alternativt skickas som post.

5.1 Leveransförseningar

Ibland uppstår leveransförseningar från våra leverantörer utom vår kontroll. Det kan till exempel ske då en leverantör inte kan fullfölja sina leveransförpliktelser mot oss eller problem i tillverkningsprocessen. Om det inträffar frånsäger vi oss ersättningsansvar till kunden för den skada som förseningen åstadkommit. Du kan lita på att vi alltid meddelar dig om leveranser drar ut på tiden. Du har som kund alltid rätt att häva köpet utan kostnad vid leveransförsening. 

5.2 Ej uthämtade / utlösta paket

Vi debiterar en avgift om 300:- för att täcka våra omkostnader för ej uthämtade / utlösta paket.

6. Garantier/Reklamationer

Vi följer konsumentköplagen i de fall där inte annat anges. Vid reklamationer skickar du ett mail till info@el-ge.se och beskriver varför du vill reklamera och bifoga en bild på skadan, skriv även ordernr/kundnummer. Beroende på vilken typ av vara och skada det gäller så går det att lösa på olika sätt. Vid de flesta fall är det våra leverantörer som avgör vad som går under reklamation därför måste vi få hit den skadade varan för att sedan skicka vidare till leverantören. Hanteringstiden för reklamationer ligger normalt mellan 1-4 veckor men vi försöker självklart lösa det så fort som möjligt. Vi skickar en fraktsedel till dig så du kan skicka tillbaks den skadade varan.

Om en vara från oss (EL-GE Sportfiske) skadas i transport, oavsett om skadan är väl synlig eller dold, skall detta anmälas omgående till speditören (Posten eller Schenker) och till info@el-ge.se. Senast inom 7 dagar.

7. Ångerrätt

Som kund hos har du rätt att ångra ett köp inom 30 dagar från den dag du tog emot varan. Ångerrätt gäller endast om varan är i väsentligen oförändrat skick och i obruten förpackning. Om någon typ av montering eller modifiering görs på produkten på kundens begäran så gäller ej bytesrätten. Läs mer om hur du går tillväga vid retur i sektionen Frakt & Retur.