Filtrera
Stäng

Martin och Janne har framgång med Monic Henley | Punkar'n & Team Janne | www.el-ge.se


Martin "Punkarn" om Monic Henley Intermediate:

Denna lina är i det tyngre spannet i sin respektive klass, ungefär en halvklass tyngre enligt Monic själva. Jag kör en Henley #6 på mitt Scott Meridian i #6 och tycker det laddar riktigt bra, jag ser ingen anledning till att klassa över om du har ett hyggligt dubbeldrag och är hyfsad kastare även om Monic själva föreslår det till snabba spön. Det är bra drag i den här linan utan att för den skulle bli "slängig" detta för att den har en klassisk tapering med symetrisk bak och framtapering, inget "hokus pokus" här! denna tapering är väl beprövad och är väldigt allround. Monic Henley Clear Intermediate fiskar ca 10-40 cm under ytan beroende på flugans tyngd och hastighet på hemtagning.

Denna lina "hänger" mer eller mindre i rätt vattenkolumn under hela infiskningen och är grym då man fiskar grunt, det är som att man har 30 meter tafs! Linan ä 27,5 m + ca 9-12' tafs så ca 30 meter klar lina. Det är bra skjut i den här linan och man sätter väldigt fina linbågar, dock så har skjutlinan hygglig diameter på vilket eventuellt kanske gör att man inte får de där allra längst kasten, men i gengäld är den bättre att hålla i och blåser/driver inte iväg i vinden som de supertunna skjutlinorna gör. En annan stor fördel är att denna lina inte trasslar särskilt mycket, och när den gör det är det lätt att få upp då den är styvare än många andra linor. Monic Henley är inte stum så du kan "dra till" den då och då om det skulle trassla och få bukt med det, Linan kan se lite "grumlig" fast ändå klar ut, troligtvis p.g.a kallt vatten, men det gör absolut inget.

Monic Henley Intermediate har ögglor i båda ändarna så enkelt att byta tafs och fästa i backingen. Då hela linan är intermediate så fiskar man bäst ifrån land/båt eller med linkorg/linbricka där jag själv rekomenderar Flexi strip, som helt grym. Det enda denna lina har emot sig är att få i Sverige vet att den finns, men Monic är inga rookies! de har funnits sedan 1994 & vi har sålt dem förut. Jag själv hörde talas om Monic för första gången runt 2008 av min guide i Nicaragua han körde Monic klara flytlina till "everything from brown trout to Bonefish" unikt för Monic är att de även har en klar flytlina och att de flesta av deras linor även fungerar i subtropiskt/tropiskt klimat.

Photo: Eamon Hughes


Team Janne har nu hunnit ut och testa Monic Henley Intermediate på riktigt (förra bloggen hade han bara testat på gräsmattan)


"Då var premiär turen gjord med Monic clear intermediate. Summeringen kan förenklas med 3 ord Äntligen Super nöjd 😄 Perfekt sjunkhastighet strax under ytan (20-40cm) beroende på väntetid vid start av intag perfekt när man kör mycke (dale tid) vid intag av flugan (alla fiskar igår tog just vid sjunk fasen). Lätt kastad, lätt att hålla mycke lina i luften och bra presentation av flugan. Var ute igår och linan gav resultat direkt då jag var den enda som körde clear lina och fiske var väldigt skygg. 2 st i nätet och 4 tappade."Skrivet av:
Martin Punkar'n
EL-GE Sportfiske
-
Skriv en kommentar