Din varukorg är tom.
Close
Sök
Filtrera

RIO Elite Predator Float/Int/S3 WF8

RIO Elite Predator är en flytande fluglinan där de 6 sista metrarna är sjunkande. Denna fluglina har väldigt låg stretch och som ger en oerhört hög prestanda. RIO Elite Predator har en kort och kraftfull fronttapering för att kunna kasta stora och tunga flugor i jakten på t.ex gädda. Oavsett om du skall fiska efter öring, abborre, gädda etc så finns det tillfällen då en stor fluga är det rätta valet och då kommer Elite Predator kunna kasta ut dessa flugor med enkelhet. Linan är byggd på RIO's exceptionellt tunna och slitstarka SlickCast koncept. Elite Predator är även byggd på en lågstretch ConnectCore Plus kärna för bästa tänkbara kastkontroll, prestanda och mjukhet. Linorna är även utrustade med RIO's SureFire trefärgade mätsystem för en förbättrad precision och distanskontroll. Detta är en av de mest slitstarka och hållbara fluglinorna som någonsin tillverkats. Spana gärna in videon nedan där RIO går igenom alla fördelar med deras nya SlickCast system. Denna modell som heter float/intermediate/sink3 passar perfekt när du vill fiska av mellanvattnet.
Tillverkare: Rio
Lagerstatus: Beställningsvara (3-10 dagar*)
Artikelnr: 051877
Leveranstid: 1-3 vardagar
1.249,00 kr
1.129,00 kr
- +
  • Byggd på RIO's exeptionellt tunna och slitstarka SlickCast koncept
  • Lågstretch ConnectCore Plus kärna för bästa tänkbara kastkontroll, prestanda och mjukhet
  • Utrustad med RIO's SureFire trefärgade mätsystem för en förbättrad precision och distanskontroll

  • Byggd på RIO's exeptionellt tunna och slitstarka SlickCast koncept
  • Lågstretch ConnectCore Plus kärna för bästa tänkbara kastkontroll, prestanda och mjukhet
  • Utrustad med RIO's SureFire trefärgade mätsystem för en förbättrad precision och distanskontroll

För ett par år sedan då de enorma stimmet utav Bonito kom in till vår västkust så fiskade jag och min vän Kong efter dessa, vi fiskade ifrån båt och hade i princip samma fluga & står ca 4 meter ifrån varandra och kastar lika långt och mot samma plats. Det som hände under dagen var att jag fick fisk efter fisk och Kong fick inte ett napp, när jag började klaga över att det var så jobbigt att veva in ännu en fisk så fick han nog. "Ge hit ditt jävla spö" efter att jag vevat in fisken så fick han mitt spö. 2-3 kast senare så Booom! Stenhårt hugg och sedan rusning, ännu en bonito  landad, denna gång av Kong men med min utrustning.
Så vart vill jag komma? Jag är övertygad om att denna dag så var rätt medicin att få flugan till "rätt" djup men också att den stannade på det djupet, för det var där fisken befann sig och framförallt, det var på det djupet den var beredd att hugga. Jag hade en Airflo Sixth Sense sjunk5 och Kong hade en fluglina med snabbt sjunkande klump men flytande runningline, han kom också ner på samma djup som mig initialt men då han började fiska hem flugan så steg den närmare ytan och där var boniton inte intresserad av att hugga. Varför? Det får vi aldrig veta.
Kanske det fina vädret, klar himmel och solsken och klart vatten gjorde fisken försiktigare och man var tvungen att komma närmare den. Då jag lånade ut mitt spö till Kong och han direkt fick fisk så använde jag hans spö och fick inte ett hugg, lustigt nog så hade han jätte bra bonito fiske med den linan bara någon vecka innan, men denna dag gick det verkligen inte. Jag tror djupet och att flugan stannade på rätt djup var avgörande denna dag, viktigare än flugvalet för jag fick på olika flugor under dagen. Amerikaner pratar ofta om att fiska i rätt "vatten kolumn" och jag tror det ligger mycket i det, ibland helt avgörande.
Vi har ett brett sortiment utav olika sjunklinor för att täcka alla tänkbara och otänkbara situationer oavsett om du fiskar regnbåge, havsöring ifrån klipporna, gädda, abborre, bonito (bevisligen) etc etc etc. Airflo Sixth Sense med sin stumma kärna är en favorit men Scientifc Anglers Frequency är också grymma och kastar oerhört bra tack vare sin tunna diameter, Rio Mainstream är också riktigt bra och har en behagligare prislapp. Fiskar du vadandes så anbefalles linkorg av något slag vi har flera modeller att välja på.
Katt tajts & sjunklina är en oslagbar kombination på Bonito eller när som helst då du vill komma ner till fisken och se magisk ut på bild.
Pro-tip! Fiska barfota så märker du om du står på linan.
Son av solen, Kong är glad igen! Soldyrkaren Kong fick låna Martins grejer, ett gammalt Lpxe i klass #6 riggad med en Airflo sixth sense sjunk 5. Två kast senare var spöet böjt och backingen på väg ut.
Specifikationer
Klass8
DensitetFlyt/Intermediate/Sink 3
Klumplängd10,4 meter
LängdTotallängd: 30,5 meter
FabriksöglaJa
Klumpvikt20,5 gram
Skriv din egen recension
*
*
  • Dålig
  • Utmärkt
Specifikationer
Klass8
DensitetFlyt/Intermediate/Sink 3
Klumplängd10,4 meter
LängdTotallängd: 30,5 meter
FabriksöglaJa
Klumpvikt20,5 gram