Filtrera
Stäng

Zen Tenkara

Zen Tenkara grundades 2012 av Karin Miller tack vare hennes stora passion för flugfiske och Tenkarafiske. Fiskemetoden Tenkara kommer urpsrungligen från Japan och är en förenklad form av flugfiske där endast spö, lina och fluga behövs. Idag ligger Zen Tenkara huvudkontor i Colorado och dom erbjuder Tenkara flugspön, linor och tillbehör av hög kvalité.

Beställ ditt flugfiskespö, fluglina etc från Zen Tenkara av oss online - enkelt & smidigt

EL-GE Sportfiske erbjuder snabba leveranser, omfattande garantier och bra priser!

Visa som Rutnät Lista
Sortering
Visa per sida

Zen Tenkara Grab-n-Go Combo

Grab-n-Go Combo från Amerikanska Zen Tenkara är ett perfekt paket för nybörjaren som vill ha allt man behöver för att komma igång med Tenkara fiske. Paketet innehåller ett Zako spö som är en riktig "arbetshäst" och som fungerar till nästan allt Tenkara fiske, ett kit med tolv stycken speciella och populära Tenkara flugor, EVA Foam Spool/Tenkara Line Holder med linan som ZEN kallar Hi-Vis, Furled & Tapered och 11ft Uni Thread Tenkara Fly Line. Dvs allt som behövs för att komma igång med Tenkara fiske! Spöet levereras även med en extra spötopp. Tenkara är en form av flugfiske så härstammar från Japan sen 200 år tillbaks i tiden. En minimalistisk form av flugfiske. Ingen rulle, en toppknuten fluglina, flugtafs och fluga. I Japan fiskar man olika typer av små öringar i små strömmande vatten med Tenkara flugspön. Tenkara har spridit sig till vissa delar av världen och är idag framförallt populärt i Japan, USA och södra Europa speciellt i Italien.
3.890,00 kr

Zen Tenkara All Purpose Tenkara Fly Line Float

All Purpose Tenkara Fly Line från Amerikanska Zen Tenkara är som namnet skvallrar om en flytande fluglina speciellt framtagen för fisket med Tenkara spön. Linan är helt stum och har extremt lite linminne vilket ger oerhört god krokningsförmåga. Här får du en Tenkara lina som är väldigt lättkastad och som skär genom vinden samtidigt som den på ett väldigt delikat vis laddar Tenkara spöet. Linan har en väldigt "stealth" khaki färg för att inte skrämma fisk men de yttersta 20cm är av Hi-Vis färg för att fungera som nappindikator vilket kommer göra ditt fiske enklare och dina ögon gladare. Zen Tenkara All Purpose Tenkara Fly Line är utrustade med en enkel on/off connection för att montera fast linan på spöet, färgkoder för att enkelt se vilken längd linan har samt en tippetring ytterst på linan för att enkelt montera fast en tafs. 100% tillverkade i Colorado, USA.
Lagernivå:
Från 449,00 kr

Zen Tenkara Traditional Tenkara Flies (12 pack)

Detta kit innehåller tolv stycken flugor som är speciellt framtagna för Tenkara fisket. Paketet innehåller ”Sakasa Kebari Tenkara” flugor i färgerna svart, grön och gul i storlek 10 och 8. Dessa flugor fungerar utmärkt som våtflugor av typen flymf men även som torrflugor. Glöm då inte att använda dig utav flytmedel!
490,00 kr

Zen Tenkara Zako Rod

Zako från Amerikanska Zen Tenkara är ett Tenkara flugspö som är en riktig "arbetshäst" och som fungerar till nästan allt Tenkara fiske. Spöet är teleskopiskt och mäter 12 fot helt utfällt med en transportlängd på endast 58cm nedplockad i den medföljande tuben. Fly Rod Approximate Equivalency (FRAE) är klass #5 och flex är 6:4. Det kan alltså jämföras med ett vanligt klass 5 flugspö. Spöt väger endast 85 gram och i tuben med socka och skydds ”cap” endast 243gram. Extra spö topp medföljer. Tenkara är en form av flugfiske så härstammar från Japan sen 200 år tillbaks i tiden. En minimalistisk form av flugfiske. Ingen rulle, en toppknuten fluglina, flugtafs och fluga. I Japan fiskar man olika typer av små öringar i små strömmande vatten med Tenkara flugspön. Tenkara har spridit sig till vissa delar av världen och är idag framförallt populärt i Japan, USA och södra Europa speciellt i Italien.
3.390,00 kr

Zen Tenkara Suzumi Tri-Zoom Rod

Suzumi Tri-Zoom Rod från Amerikanska Zen Tenkara är ett flexibelt Tenkara flugspö som är teleskopiskt och kan dras ut till tre olika längder: 7’7 , 9’3 samt 10’8 fot. Detta är ett fantastiskt spö för det riktigt lätta Tenkara fisket. Fly Rod Approximate Equivalency (FRAE) är klass #3 och flex är 6:4. Spöt kan jämföras med ett vanligt klass 3 flugspö. Spöt väger endast 65 gram och i tuben med socka och skydds ”cap” endast 229gram. Extra spö topp medföljer. Tenkara är en form av flugfiske så härstammar från Japan sen 200 år tillbaks i tiden. En minimalistisk form av flugfiske. Ingen rulle, en toppknuten fluglina, flugtafs och fluga. I Japan fiskar man olika typer av små öringar i små strömmande vatten med Tenkara flugspön. Tenkara har spridit sig till vissa delar av världen och är idag framförallt populärt i Japan, USA och södra Europa speciellt i Italien.
3.790,00 kr
Visar 5 av 5 produkter